website_nele_bauwens.jpg

Nele Bauwens

 

CABARETVOORSTELLING

WAT EEN GELUK

Nele Bauwens is terug met een nieuwe solovoorstelling ‘Wat een geluk’. Met nostalgisch gemoed blikt ze terug op haar eerste liefde Ronnie De Sven. Met vuur vertelt ze over haar huidige levensgezel Pièrre. Over zijn glutenallergie en over ’t zat beddeke. Met lichte ergernis heeft ze het over de maandelijks verplichte spaghetti-avonden. En over haar meedogenloze vriendinnen. Die nu allen 2 baby’s op de armen dragen. En luidkeels meezingen met ‘Oya Lélé’ alsof het hun nieuwe levenslied is.

Nele stelt zich luidop vragen, speelt complexloos haar charmes uit en gunt je een blik in haar hart. Met als compagnon de route haar vertrouwde Wurlitzer piano. En een nieuwe reeks zelfgeschreven liedjes en verrassende covers. Reken alvast op een hilarische versie van Paul Severs.

‘Wat een geluk’, de tweede solovoorstelling van Nele Bauwens. Verwacht volbloed cabaret, heerlijk verteld, knap geacteerd en voortreffelijk gezongen.


liedjesprogramma

LUISTER WANT ZE ZINGT

Nele Bauwens is cabaretière, actrice en ... zangeres.

Ze zong bij de mambo big band El Tattoo Del Tigre. Maakte deel uit van Hormonia, de humoristische meidengroep van Hugo Matthysen. En meer recent trok ze samen met Ben Segers op tournee met 'Out of the Blues'.

In 'Luister want ze zingt' staat Nele alleen op het podium. Ze zingt en begeleidt zichzelf op piano. Eigen liedjes die ze schreef voor haar cabaretvoorstellingen 'Ik moet beter luisteren' en 'Wat een geluk'. Maar ook geestige en eigenzinnige interpretaties van bestaande nummers. Nu eens een chanson, dan weer een tijdloze klassieker. Allemaal door de mixer van Nele Bauwens gehaald.

Luister, want ze zingt.


IN DE PERS

Met de doordachte combinatie van liedjes en sketches hoort ze eerder thuis in de Nederlandse cabarettraditie. Maar dan met een onmiskenbaar Vlaamse voedingsbodem.
— Het Nieuwsblad ★★★★
De liedjes ontsporen, de romantiek blijkt bedrieglijk. Bauwens speelt met taal en muziek. Ze zingt, brult, huilt, fluistert en doet denken aan Kommil Foo.
— De Standaard ★★★½
Hilarische anekdotes en goed gevonden moppen. En wat is Nele een goeie zangeres!
— Urbanus

VIDEO


PERSBERICHTEN

12.10.2017: Cabaretière Nele Bauwens op 10 november in première met nieuwe voorstelling 'Wat een geluk'
Lees persbericht


VOLG NELE BAUWENS