Schermafbeelding 2018-11-03 om 01.34.06.png

Aanbod 2019·2020

Deze interne pagina is enkel bedoeld voor promotors en programmatoren.
Gelieve deze pagina dus niet te sharen via social media of andere publieke kanalen.

website_andre_brasseur.jpg

André Brasseur & band ◆ concert

website_black_line.png
 

Tijdens het maken van hun Belpop Bonanza theatershows ontwikkelden Delvaux en Ewing een zwak voor de vergeten helden van de Belpop. Die artiesten willen ze een ultiem en uniek eerbetoon geven. Geen beeldje voor op de kast of een diploma voor aan de muur. Neen, de oude gloriën krijgen een concertreeks.

André Brasseur is een topper. De Hammondvirtuoos heeft een wereldhit gemaakt. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios.

Toch is hij een cultheld gebleven, deels door zijn eigen toedoen. Brasseur investeert het geld van zijn million seller ‘Early Bird Satellite’ (1965) in twee danstenten. Die draaien zo goed en eisen zoveel tijd op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten.

Zijn straffe, instrumentale nummers trekken in zijn plaats heel Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes (radio + televisie) en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren 80 ziet hij zijn vergissing in en keert hij voltijds terug naar de muziek.

De man is 78 vandaag. Hij geniet, zonder dat hij dat beseft, een internationale cultstatus. De platen van weleer worden gezocht door mods, soulfans en superstar dj’s.

Op zaterdag 19 maart 2016 speelt André Brasseur in Leuven voor het eerst in 40 jaar weer met een jonge begeleidingsgroep. Brasseur brengt sindsdien opnieuw topamusement dat na 50 jaar nauwelijks aan kracht heeft ingeboet.

 
website_black_line.png

In de pers

Zelden zo’n grote verscheidenheid aan mensen zo blij gezien als in dit concert, maar het mooist was de kamerbrede glimlach van Brasseur zelf.
— De Standaard ★★★★★
André Brasseur genoot zichtbaar van iedere seconde. “Je suis sûr qu’on se reverra”, riep hij tot afscheid. “En tous cas, je vous aime”. That’s the spirit, André. De liefde en het respect waren trouwens wederzijds.
— Focus Knack ★★★★
website_black_line.png

Video

 
 
website_black_line.png

Good to know

 

André Brasseur wordt 80 jaar in december 2019.

Naar aanleiding van deze verjaardag plannen we 3 grote concerten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

 

Speelperiode & voorwaarden

 

Doorlopend beschikbaar, ook voor festivals tijdens de zomer.

Voor financiële en andere voorwaarden, kan je contact opnemen via valerie@working-class-heroes.be.

 

You’re invited

 

Kom je graag kijken? Wees welkom.

Op de website van André vind je alle speeldata van dit seizoen terug.

Vrijkaarten kan je aanvragen via valerie@working-class-heroes.be.

 
website_black_line.png
affiche_andre_brasseur.png
 
Schermafbeelding 2018-11-03 om 01.34.06.png

Aanbod 2019·2020