Schermafbeelding 2018-11-03 om 01.34.06.png

Aanbod 2019·2020

Deze interne pagina is enkel bedoeld voor promotors en programmatoren.
Gelieve deze pagina dus niet te sharen via social media of andere publieke kanalen.

belpop-bonanza-postcode_website.png

Jan Delvaux & Bobby Ewing ◆ city special

website_black_line.png

Op maat van uw stad of streek

 
website_belpop_bonanza3.jpg

BELPOP BONANZA
Belpop Bonanza is het geesteskind van Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing). De twee zijn muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. Ze verwerken de mooiste en onverwachte verhalen uit de nationale muziekgeschiedenis tot spetterende theatershows. Met veel terreinkennis, enthousiasme en humor. Delvaux en Dewit gaan bij elke voorstelling een stap verder. Na vier afleveringen (Belpop Bonanza, Belpop Bonanza Bis, Belpop Bonanza Royale, Belpop Bonanza Quattro) maken ze een hele grote sprong.

 
belpop-bonanza-square.JPG

HET NIEUWE ERFGOED
Popmuziek is meer dan een halve eeuw oud ondertussen en begeestert verschillende generaties. Mensen zijn gefascineerd door de grote en kleine verhalen, de weetjes en de trivia. Ze zijn nog veel meer geboeid als het over de geschiedenis van hun eigen omgeving gaat. Belpop Bonanza ontwaart een voelbare nood om die lokale muziekhistorie te ontginnen. Daarom vatten Delvaux en Dewit het logische maar ambitieuze plan op om voorstellingen te maken op maat van uw gemeente of regio. Logisch omdat popmuziek het nieuwe erfgoed is. Ambitieus omdat elke aflevering uniek is. En dus helemaal vanaf nul wordt gemaakt.

 
belpop-bonanza-2000-square.png

STAD OF STREEK
De voorstelling bestaat in twee uitvoeringen.

a/ Een ‘stadsbelpop’ die focust op de muziekgeschiedenis van een welbepaalde stad (of grote gemeente). De postcode wordt de titel van de voorstelling: Belpop Bonanza 2000, Belpop Bonanza 3500, Belpop Bonanza 8400… .

b/ Een ‘streekbelpop’ die een regio bestrijkt die als een geheel aanvoelt. De voorstelling kan in verschillende gemeenten worden gespeeld. Ze draagt ook de naam van de bewuste streek: Belpop Bonanza Meetjesland, Belpop Bonanza Kempen, Belpop Bonanza Hageland

Stad of streek? De ervaring leert dat kleine gemeenten zoveel historie hebben dat ze makkelijk onder een ‘stadsbelpop’ vallen. Anderzijds zijn er wellicht steden die liever onder de vlag van een ‘streekbelpop’ willen werken.

 
website_black_line.png

Stadsverbindend project

 

Het wordt een bijzonder avontuur. In zijn ideale vorm is de voorstelling het sluitstuk van een project dat de stad of streek enkele weken in de ban houdt. In zijn kleinste vorm is het een ongeziene voorstelling. In de loop naar de voorstelling kunnen tal van lokale initiatieven worden opgezet. Belpop Bonanza engageert zich om die nevenprojecten mee te bedenken. En waar mogelijk te helpen realiseren.

 • MUZIEKQUIZ

 • BUSTOUR langs vermaarde plekken

 • LUISTERNACHT

 • EXPO/PUBLICATIE/COMPILATIE/DOCUMENTAIRE

 • THEATERSHOW
  over de popgeschiedenis van uw stad of streek

 • JUKEBOX
  waarin alle – of toch de bekendste – plaatjes uit de stad/regio zitten. Hij is de basis voor de verkiezing van de hit van de stad/streek.

 • CONCERTAVOND/KROEGENTOCHT
  met oude en jonge gloriën

 

Belpop Bonanza . . . . leent zich perfect voor een samenwerking tussen verschillende spelers in de stad of streek: stadsdiensten (bibliotheek, communicatie, cultuurhuizen, erfgoedcel, musea, toerisme…), onderwijs, verenigingen, horeca, media…

 
website_black_line.png

Video

 

Fragmenten uit Belpop Bonanza 2000 · City special over de Antwerpse popgeschiedenis

Fragmenten uit Belpop Bonanza TV

 
website_black_line.png

Good to know

 

GETEST OP MENSEN

Delvaux en Dewit komen beslagen op het ijs. Het nieuwe project is - in embryonale vorm - getest op mensen. Met stadsvoorstellingen in Diest, Leuven en Antwerpen. En een Belpop Bonanza Limburg in Hasselt. De mensen waren erg enthousiast. De formule werkt.

BEPERKT BESCHIKBAAR

Belpop Bonanza . . . . past om begrijpelijke redenen niet in een traditionele tourneevorm. Het is projectwerk dat bovendien veel voorbereiding vergt. Een seizoen telt dan ook slechts een tiental voorstellingen.

 
website_black_line.png

Speelperiode

 

Oktober 2019 tot en met mei 2020, met uitzondering van schoolvakanties.

 

Interesse?

 

Interesse? Neem contact op met info@working-class-heroes.be.

Omdat Belpop Bonanza . . . . een project op maat is, leggen we graag een vergadermoment vast.
Dan bekijken we samen met de betreffende stadsdiensten (cultuur, erfgoed, bibliotheek, communicatie, …) de samenwerkingsmogelijkheden voor uw stad of streek en bespreken we de financiële haalbaarheid.

 
website_black_line.png

Volg Belpop Bonanza

Schermafbeelding 2018-11-03 om 01.34.06.png

Aanbod 2019·2020