Schermafbeelding 2018-11-03 om 01.34.06.png

Aanbod 2019·2020

Deze interne pagina is enkel bedoeld voor promotors en programmatoren.
Gelieve deze pagina dus niet te sharen via social media of andere publieke kanalen.

website_bobby_ewing.jpg

Bobby Ewing ◆ schoolvoorstelling

website_black_line.png

❝Grand Theft Audio 2.0❞

 

Grand Theft is een lezing van DJ Bobby Ewing over de herkomst en het ontstaan van moderne muziek. Aan de hand van vele voorbeelden toont DJ Bobby Ewing aan dat nummers die iedereen kent, soms wel heel hard lijken op muziekjes die al veel eerder gemaakt werden. Wat de ene 'beïnvloeding' noemt, is voor de andere 'diefstal'. En voor nog een andere een 'hommage'. Daarover wordt gedebatteerd.

Deze lezing is eigenlijk een drogreden van DJ Bobby Ewing om zijn favoriete muziekjes aan jonge mensen te kunnen laten horen. Het wordt geen geschiedenisles met een chronische tijdslijn, maar een opeenvolging van voorbeelden en filmpjes met muziek van alle tijden.

Het doel is om kinderen te laten ontdekken dat de muziek die ze vandaag boven toveren uit hun smartphones een geschiedenis heeft.

Ewing vertrekt vanuit de rechtszaak “Blurred Lines”, waarin Pharrell Williams door de erfgenamen van Marvin Gaye werd aangeklaagd. De jeugd van tegenwoordig kent Pharrell, maar wie is Marvin Gaye? Bobby Ewing geeft muziek en uitleg. Ook een hele hoop klassieke drumsamples passeren de revue. Loops die iedereen kent en die tot vandaag op duizenden platen gebruikt worden. Maar niemand weet waar ze vandaan komen.

Aan het einde van het uur weet iedereen wie Marvin Gaye, Kraftwerk, Beastie Boys en James Brown zijn. Via een Spotify-lijstje kunnen ze achteraf alle nummers terug opzoeken.

Geschikt voor de 2de en 3de graad van het middelbaar onderwijs.

 
website_black_line.png

Over Bobby Ewing

 
website_bobby_ewing2.jpg

DJ Bobby Ewing draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Samen met Jan Delvaux maakt hij theatershows over de Belgische popgeschiedenis. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald. Bobby Ewing is een schuilnaam.

 
website_black_line.png

Speelperiode & voorwaarden

 

Beschikbaar op maandag en dinsdag, gedurende het hele seizoen, met uitzondering van schoolvakanties.

Eén voorstelling duurt 50 minuten.
Er kunnen tot 4 sets per dag ingepland worden.

Voor financiële en andere voorwaarden, kan je contact opnemen via valerie@working-class-heroes.be.

 
website_black_line.png

Volg Bobby Ewing

Schermafbeelding 2018-11-03 om 01.34.06.png

Aanbod 2019·2020