website_andre_brasseur.jpg

André Brasseur

 

CONCERT

ANDRE BRASSEUR & BAND

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing maakten de voorbije jaren enkele theatershows over hun liefde voor de Belgische popmuziek onder de noemer ‘Belpop Bonanza’. Tijdens het maken van deze voorstellingen ontwikkelden Delvaux en Ewing een zwak voor de vergeten helden van de Belpop. Die artiesten willen ze een ultiem en uniek eerbetoon geven. Geen beeldje voor op de kast of een diploma voor aan de muur. Neen, de oude gloriën krijgen een concertreeks.

André Brasseur is een topper. De Hammondvirtuoos heeft een wereldhit gemaakt. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios.

Toch is hij een cultheld gebleven, deels door zijn eigen toedoen. Brasseur investeert het geld van zijn million seller ‘Early Bird Satellite’ (1965) in twee danstenten. Die draaien zo goed en eisen zoveel tijd op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten.

Zijn straffe, instrumentale nummers trekken in zijn plaats heel Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes (radio + televisie) en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren 80 ziet hij zijn vergissing in en keert hij voltijds terug naar de muziek.

De man is 78 vandaag. Hij geniet, zonder dat hij dat beseft, een internationale cultstatus. De platen van weleer worden gezocht door mods, soulfans en superstar dj’s.

Op zaterdag 19 maart 2016 speelt André Brasseur in Leuven voor het eerst in 40 jaar weer met een jonge begeleidingsgroep. Brasseur brengt topamusement dat na 50 jaar nauwelijks aan kracht heeft ingeboet.


IN DE PERS

Zelden zo’n grote verscheidenheid aan mensen zo blij gezien als in dit concert, maar het mooist was de kamerbrede glimlach van Brasseur zelf.
— De Standaard ★★★★★
De keizer van het orgel mocht zelfs over de tijd gaan die hij normaal had. Zijn glimlach werd er alleen maar groter van, net als die van ons. André! André!
— Het Nieuwsblad
André Brasseur genoot zichtbaar van iedere seconde. “Je suis sûr qu’on se reverra”, riep hij tot afscheid. “En tous cas, je vous aime”. That’s the spirit, André. De liefde en het respect waren trouwens wederzijds.
— Focus Knack ★★★★
André Brasseur, phénoménal papy funky du Pukkel
— L'Avenir

VIDEO


RELEASES


PERSBERICHTEN

31.08.2017: Hammondkoning André Brasseur tourt met brede glimlach verder
Lees persbericht


NEWSLETTER

 

VOLG ANDRE BRASSEUR