website_belpop_bonanza2.jpg

Belpop Bonanza

 

Dj Bobby Ewing is draaitafel-atleet bij Discobar Galaxie en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioprogramma’s heeft Ewing een meestergraad behaald. Bobby Ewing is een schuilnaam.

Jan Delvaux is op jonge leeftijd in een vat met Belpopverhalen gevallen. Hij fabriceert er theater (Belpop Bonanza), radio (Radio 1), televisie (Canvas) en boeken mee. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belgische popmuziek dan Wikipedia.


theatershow in belgië

BELPOP BONANZA QUATTRO

De apostels van de Belpop zijn terug. Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing (a.k.a. Jimmy Dewit) hebben een nieuw programma klaar met verrassende verhalen uit de vaderlandse muziekgeschiedenis. Belpop Bonanza Quattro is de vierde show van het gepassioneerde duo uit Leuven.

Aflevering 4 wordt even leerrijk, entertainend en grappig als zijn voorgangers. Maar ze steekt anders en ingenieuzer in elkaar. Belpop Bonanza Quattro is een reisprogramma in vier etappes.

Delvaux en Ewing zetten hun 4x4 aan en racen langs vier plaatsen waar geschiedenis is geschreven door grote namen uit binnen- en buitenland. Neen, niet Antwerpen of Luik. En ook niet Boechout of Bilzen. Verrassing…

Belpop Bonanza Quattro maakt deel uit van een alsmaar groter wordend geheel. De heren gaan platen uitbrengen op hun eigen Belpop Bonanza Records. Jan heeft een nieuw boek klaar met de mooiste verhalen uit de Belgische popgeschiedenis. En ondertussen tourt hun poulain André Brasseur, de koning van het hammondorgel, met brede glimlach verder. Hop hop Belpop.


theatershow in nederland

MERCI NEDERLAND

Een theatershow van 2 Belgen over de bijzondere bijdrage van Nederland aan de Belgische popgeschiedenis

Nederland geeft altijd punten aan België op het Eurovisie Songfestival. Het is de grootste fan van zijn onderburen. En ook het eerste buitenland. Van Adamo tot K3, van Raymond van het Groenewoud tot Stromae. Dat verdient na 60 jaar popmuziek eindelijk een passende hulde, vinden Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing.

Wat mag u verwachten? Twee geboren vertellers en sterke verhalen die worden ingekleurd met trivia, filmpjes, foto’s en muziek. Boeiend, leerrijk en vooral ook grappig.

Onvermijdelijk ontdekten de twee Belgen tijdens de voorbereiding wat hun natie betekend heeft voor Nederland. Wat voor extra vuurwerk zorgt.

WIST JE DAT

… een Nederlander de populairste Belgische rockband ooit heeft ontdekt?
… een wilde nacht in Brugge een Nederlandse monsterhit heeft opgeleverd?
… de eerste Nederlandse rockplaat is opgenomen in Brussel?
… België en Nederland de beste DJ’s ter wereld hebben?


IN DE PERS

Er zit geen sleet op de Belpop Bonanza formule. Integendeel: de aanwezigen stopten amper met lachen om de grappen van de twee. En als Dewit plots zijn beste danspasjes bovenhaalt, weet je dat het een geslaagde avond was.
— Het Nieuwsblad ★★★★
Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium. De muziekliefhebbers worden in Belpop Bonanza Bis op hun wenken bediend.
— De Standaard ★★★★
Na alles wat je in Belpop Bonan­za te weten komt, sluit je ons land, met al zijn kleine imperfecties en foute vestimentaire keuzes op Eurosong, onvermijdelijk in de armen. De show is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartus­senin.
— Het Nieuwsblad ★★★★

VIDEO


RELEASES


PERSBERICHTEN

24.10.2017: Belpop-apostels Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing breiden hun imperium gevoelig uit
Lees persbericht

29.11.2016: Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing trakteren geboortestad Leuven op 3-daagse Belpop Bonanza Xmas Special
Lees persbericht


NEWSLETTER


VOLG BELPOP BONANZA