Working Class Heroes
website_spielerei_Kaempfert3.png
Background_transp.png

Die Verdammte Spielerei

 

Kaempfert concert

 

Die Verdammte Spielerei kaept Kaempfert

Die Verdammte Spielerei breidt uit. Met ruim 10 muzikanten en 2 dansende zangeressen snijden ze het oeuvre van Bert Kaempfert aan, één van de grootste songschrijvers uit de jaren ‘60.

Het reusachtige muzikale repertoire van de man is naast de bratwurst wellicht het strafste wat Duitsland voortgebracht heeft sinds de Tweede Wereldoorlog. Met Kaempferts compositie ‘Strangers In The Night’ had Frank - Blue Eyes - Sinatra een wereldhit te pakken. Je kent ongetwijfeld ‘A Swingin’ Safari’, een nummer dat al jaren steevast een plek krijgt in de setlist van de Spielerei. Denk ook aan ‘Living It Up’ dat gebruikt werd voor de Vlaamse jeugdserie Kapitein Zeppos.

 

De Spielerei kaapt niet alleen Kaempferts muziek, maar ook zijn stijl. Vreugde en plezier stromen van het podium. Stefaan De Winter praat, zingt en grapt de avond aan elkaar. Het wordt een concert vol vrolijkheid en vergeten wereldhits uit de jaren ’60, toen muziek nog werd gespeeld met vlinderdas en niet in gescheurde jeans. Geen dubbele bodems maar schitterende, eenvoudige oorwurmen die nog weken zullen nazinderen. Kaempfert-geweiss!

“I want to make music for everyone. It must be enjoyed by all. Otherwise it is pointless.”
- Bert Kaempfert

Er is niets mis met vrolijkheid, de wereld is al droevig genoeg!”
- Stefaan De Winter

 
 
 
website_spielerei.jpg
Ze zijn knap en kunnen op een toeter spelen.
— Linde Merckpoel
Background_lightblue.png
 

Klasssiek concert

 

Pakske Klassiek

Die Verdammte Spielerei ruilt witte voor zwarte marcels en straatmuziek voor klassiek. Muziek van Bach tot Bartok, telkens gebracht in één van de vele historische gebouwen die ons land rijk is.

Die Verdammte Spielerei nodigt steeds enkele trouwe kameraden uit, die zorgen voor de extra dimensie en doorgedreven diepgang.

Elke editie van Pakske Klassiek is anders. We nodigen telkens nieuwe gastmuzikanten uit. En we zorgen voor variatie in het muzikaal programma.

 
website_spielerei_pakskeklassiek2.jpg
 
 
 
Spielerei_foto2_square.jpg
Prachtige muziek, een uniek decor en kippenvel tot in de zijbeuken.
— Het Nieuwsblad
Background_lightblue.png
 

Straattheater

 

Wandelorkest

“En dan loopt er ergens een nieuwe fanfare, een nieuwe fanfare van honger en dorst.” Naar de gevleugelde woorden van Jan De Wilde ontstond in 2006 Die Verdammte Spielerei.

Mensen kennen de klassieke fanfare, elke zichzelf respecterende parochie heeft nu eenmaal een koninklijke harmonie of fanfare. Die Verdammte Spielerei neemt een loopje met deze Vlaamsche realiteit. De tamboer-majoor ruilde het vaandel voor de megafoon en de muzikanten hun das voor een marcelleken. De doorzopen grijsaards van de fanfare maken plaats voor 6 adonissen met kathedralen van lichamen, spitsbogen en rondbuiken.

 
website_spielerei_wandelorkest.jpg
 
 
 
 
Background_yellow.png
 

Persberichten

22.01.2018: Die Verdammte Spielerei op 3 februari te gast in Capitole Gent met comedyvoorstelling 'Nachtvorst'.
Lees persbericht


29.11.2017: Wonderorkest Die Verdammte Spielerei trekt op theatertournee met nieuwe comedyvoorstelling 'Nachtvorst'.
Lees persbericht

 
 

Newsletter

 
Background_yellow.png