website_spielerei_nachtvorst.jpg

Die Verdammte Spielerei

 

COMEDYVOORSTELLING

NACHTVORST

In hun tweede voorstelling “Nachtvorst” gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De duisternis uitpluizen in al zijn facetten. De pure eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkenmanskroegen. De stilte van het sterrenkijken en het bonken van de stroboscopen.

Of hoe een zeskoppig orkest na een zaalshow de nacht induikt en het succes of de afgang verteert. Die Verdammte Spielerei schotelt u voor hoe rijk de nacht is. Als de massa slaapt, is het de Spielerei die waakt.

Stefaan is met graagte de Grote Vriendelijke Reus die het publiek op zijn schouders meetilt van de avondschemering tot het ochtendgloren, met hier en daar een klein glanzend dwaallicht op zijn pad.

Verwacht muzikaal ondersteunde droefenis en zwaar filosofische dronkenmanspraat op de tonen van JSB, WAM en DK (*).
 

* JSB: Johann Sebastian Bach
* WAM: Wolfgang Amadeus Mozart
* DK: Dikke Kenny


klassiek concert

PAKSKE KLASSIEK

Die Verdammte Spielerei ruilt witte voor zwarte marcels en straatmuziek voor klassiek. Muziek van Bach tot Bartok, telkens gebracht in één van de vele historische gebouwen die ons land rijk is.

Die Verdammte Spielerei nodigt steeds enkele trouwe kameraden uit, die zorgen voor de extra dimensie en doorgedreven diepgang.

Elke editie van Pakske Klassiek is anders. We nodigen telkens nieuwe gastmuzikanten uit. En we zorgen voor variatie in het muzikaal programma.

website_spielerei_pakskeklassiek2.jpg

Straattheater

WANDELORKEST

“En dan loopt er ergens een nieuwe fanfare, een nieuwe fanfare van honger en dorst.” Naar de gevleugelde woorden van Jan De Wilde ontstond in 2006 Die Verdammte Spielerei.

Mensen kennen de klassieke fanfare, elke zichzelf respecterende parochie heeft nu eenmaal een koninklijke harmonie of fanfare. Die Verdammte Spielerei neemt een loopje met deze Vlaamsche realiteit. De tamboer-majoor ruilde het vaandel voor de megafoon en de muzikanten hun das voor een marcelleken. De doorzopen grijsaards van de fanfare maken plaats voor 6 adonissen met kathedralen van lichamen, spitsbogen en rondbuiken.

website_spielerei_wandelorkest.jpg

VIDEO


PERSBERICHTEN

22.01.2018: Die Verdammte Spielerei op 3 februari te gast in Capitole Gent met comedyvoorstelling 'Nachtvorst'
Lees persbericht

29.11.2017: Wonderorkest Die Verdammte Spielerei trekt op theatertournee met nieuwe comedyvoorstelling 'Nachtvorst'
Lees persbericht


NEWSLETTER