website_henk_rijckaert2.png

Henk Rijckaert

 

COMEDYVOORSTELLING

MAKER

Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt.

Het moet niet eens een wasmachine of een auto zijn. Gewoon een gat in een sok of de zool van uw schoen. Wordt dat nog gedaan? Kunnen we dat nog? Of zijn we allemaal collectief onhandig geworden? Bellen we eventueel nog naar ons moeder, die het wel kan maken? Of die ene nonkel, die kan solderen? Of geven we het gewoon al van tevoren op.

Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan.

Vroeger werden dingen gefixt. Gemaakt. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open en draaiden we aan een paar vijzen. Als nu het lampje op het dashboard van de auto zegt dat er iets kapot is, bellen we in paniek naar de garage. Als de TV storing gaf, dan werd dat hersteld met een flinke tik. Iedereen van het gezin wist waar je moest kloppen. Nu bellen we de helpdesk.

Binnenkort komt Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt opnieuw het podium op en vertelt u wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen. Zet uw veiligheidsbril op en leer opnieuw waar u moet kloppen als er een storing is.


Makersfestival

MAKER FAIRE GENT

Op 3, 4 en 5 mei 2019 maakt Henk Rijckaert een droom waar die al jaren in zijn hoofd spookt. Dan organiseert hij Maker Faire Gent! De allereerste van zijn soort in België. Een Maker Faire kan je het best omschrijven als een geschifte doe-het-zelf kermis waar alles kan én mag. Robotarmen, een vuurspuwende draak, een touwtjes-springende pinguïn,… Je kan het niet gek genoeg bedenken of je komt het er tegen. Kom langs en snuif de sfeer op, pik een workshop mee en geniet van de coolste projecten en ideeën van het moment.

www.makerfairegent.be

Gent_MMF_Logo_twitter.png

internet tv

KOTERIJ

Henk Rijckaert is een maker. Hij maakt dingen. Vaak comedy, soms televisie en voor de rest: heel veel in zijn kot. Je kan zijn make-it-yourself avonturen volgen via Koterij.be, waar hij elke dinsdag trakteert op een nieuwe aflevering. Bovendien vond Henk gelijkgestemden en verenigde ze in Make in Belgium, ondertussen de grootste Nederlandstalige DIY-community.


VIDEO


PERSBERICHTEN

15.01.2018: Henk Rijckaert bestrijdt Blue Monday en zet comedyvoorstelling 'Technostress' gratis en integraal op YouTube
Lees persbericht

21.11.2017: Henk Rijckaert lanceert 'Koterij Secret Santa'
Lees persbericht

18.09.2017: Henk Rijckaert speelt extra shows met 'Technostress', zet Koterij-kanaal verder en start DIY-community 'Make in Belgium' op.
Lees persbericht

12.01.2017: Henk Rijckaert op tweedaagse première met 'Technostress'
Lees persbericht


NEWSLETTER


VOLG HENK RIJCKAERT