Working Class Heroes
steven_website.png
Background_transp.png

Steven Van Herreweghe

 

Theatershow

 

De Droom van Philo

In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waardoor hij de basis voor televisie legt. Hij gaat aan de slag en creëert zo één van de grootste uitvindingen van de 20ste eeuw. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij helemaal niet fier op is.

In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is sinds zijn overlijden. De volgende nacht zal hij terugkeren om het verhaal van televisie te horen.

Steven is zot van TV. Van kindsbeen af is hij compleet verwonderd en betoverd door haar magie. Maar hoe vat je in godsnaam samen wat TV allemaal heeft teweeggebracht? Geen enkel meubel in de woonkamer heeft zo’n grote impact gehad op ons leven als de televisie. Ze heeft ons de wereld laten zien. Ze heeft onze ogen geopend en soms gedwongen ze te sluiten.

 

In “De Droom van Philo” brengt Steven het bewogen verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Hoe TV mensen heeft doen vliegen of hun leven compleet heeft verwoest. Het wordt een rollercoaster van verhalen en fragmenten waarin Steven de strafste en meest onthutsende TV-gebeurtenissen wereldwijd tegen het licht houdt.

Bereid u voor op zingende politieagenten, Britse naakte kindervrienden, Duitse Tiroler-tongen en Japanse schoen-eters. Waarom zat een vrouw in Kroatië 42 jaar na haar dood nog steeds voor haar TV? Waarom hielp televisie het meest vredelievende land om zeep? En hoe komt het dat de nazi’s het allereerste TV-station ter wereld uitbouwden?

En hoe krijg je dat allemaal uitgelegd aan de man die dit alles heeft mogelijk gemaakt?

Ontroerend, soms pakkend, maar vooral geestig en warm.
Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten.

 
 
 
SVH_Philo_SocialPost_1080x1080_geendata.jpg
Een ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme theatershow waarin Steven Van Herreweghe zijn grote liefde voor TV eindelijk combineert met zijn eerste liefde: het theater.
Background_lightblue.png
 

Persberichten

25.09.2019: Steven Van Herreweghe in première met theatershow ‘De Droom van Philo’.
Lees persbericht

27.05.2019: Steven Van Herreweghe kondigt met ‘De Droom van Philo’ eerste solovoorstelling aan.
Lees persbericht

 
 

Newsletter

 
Background_yellow.png