Working Class Heroes
website_songbook.jpg
Background_transp.png

The Great Belgian Songbook

 

Concert

 

The Great Belgian Songbook

De mooiste nummers uit het nationale erfgoed. Op een verrassende manier omgebouwd door vier topmuzikanten. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

Jo Hermans was er de jongste jaren steeds bij als er geschiedenis geschreven werd op Pukkelpop. In 2016 speelt hij mee met Hammondkoning André Brasseur. In 2018 voert Hermans de Kempenzonen uit Tielen aan die Willy Sommers naar grote hoogten stuwen.

Prille dertiger Jo Hermans is a) een geweldig muzikant en b) een durver. Zijn trompet en bugel zijn te horen van Balthazar tot Raymond van het Groenewoud en van Clouseau tot DAAN. De Kempenzoon is een supertalent van wie het beste aan het komen is. Hij is overigens genomineerd voor een MIA in de categorie ‘Beste Muzikant’.

Hij is ook een man met een plan. Of met vele plannen tegelijkertijd. The Great Belgian Songbook is het allermooiste. Het is een variant op het Great American Songbook, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van rock-’n-roll.

 

Hermans bezegelt een aantal Belpoptoppers als nationaal erfgoed. Het zijn naoorlogse, bekende en minder bekende nummers met een verhaal en een bijzondere dynamiek. De selectie gebeurde in overleg met Jan Delvaux (Belpop Bonanza). De liedjes werden gedemonteerd en op een originele en verrassende manier weer in mekaar gepuzzeld. ‘La chanson des vieux amants’ van Jacques Brel krijgt de funk van Quincy Jones, ‘Martine’ van Louis Neefs swingt enkele versnellingen hoger en ‘Somebody that I used to know’ van Gotye wordt hedendaags klassiek.

De uitvoering is bijzonder. Met bugel/trompet, drums, toetsen en cello. Gebracht door een zestiger, een veertiger en twee jonge dertigers. Marc Bonne (60) mocht op zijn veertiende al op tournee met Alain Chamfort. De jonge wonderdrummer werd een instituut met een indrukwekkende erelijst. Jean-François Assy (42) speelde cello bij Alain Bashung, Yann Tiersen en DAAN. Pianist David Thomaere (30) geldt als een Groot Talent. En ook: Belpopkenner Jan Delvaux zorgt voor de toelichting die Jo Hermans tussen de nummers brengt.

 
 
 
2_TGBS_JOHERMANS_(c)KREW.jpg
The Great Belgian Songbook is een bezwerende en begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. En met de goedkeurende stempel van Belpop Bonanza.
— Jan Delvaux
Background_lightblue.png
 
1_TGBS_JOHERMANS_(c)KREW.jpg
4_TGBS_DAVIDTHOMAERE_(c)KREW.jpg
5_TGBS_JFASSY_(c)KREW.jpg
7_TGBS_MARCBONNE_(c)KREW.jpg
 
 
Background_yellow.png
 

Newsletter

 
Background_yellow.png