Working Class Heroes
website_belpop_bonanza2.jpg
Background_transp.png

Belpop Bonanza

 

Theatershow (B)

 

Belpop Bonanza city special

Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land.

De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor.

Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste en vierde theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen en bijna 25.000 toeschouwers.

 

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

BELPOP BONANZA, DE CITY SPECIALS
Spannende, grappige en entertainende theatershows over de muzikale geschiedenis van jouw stad of streek.

 
 
 
Belpop_foto1_square.jpg
Er zit geen sleet op de Belpop Bonanza formule. Integendeel: de aanwezigen stopten amper met lachen om de grappen van de twee. En als Dewit plots zijn beste danspasjes bovenhaalt, weet je dat het een geslaagde avond was.
— Het Nieuwsblad ★★★★
Background_lightblue.png
 

Theatershow (NL)

 

Merci Nederland

Nederland geeft altijd punten aan België op het Eurovisie Songfestival. Het is de grootste fan van zijn onderburen. En ook het eerste buitenland. Van Adamo tot K3, van Raymond van het Groenewoud tot Stromae. Dat verdient na 60 jaar popmuziek eindelijk een passende hulde, vinden Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing.

Wat mag u verwachten? Twee geboren vertellers en sterke verhalen die worden ingekleurd met trivia, filmpjes, foto’s en muziek. Boeiend, leerrijk en vooral ook grappig.

Onvermijdelijk ontdekten de twee Belgen tijdens de voorbereiding wat hun natie betekend heeft voor Nederland. Wat voor extra vuurwerk zorgt.

 

Wist je dat:

… een Nederlander de populairste Belgische rockband ooit heeft ontdekt?
… een wilde nacht in Brugge een Nederlandse monsterhit heeft opgeleverd?
… de eerste Nederlandse rockplaat is opgenomen in Brussel?
… België en Nederland de beste DJ’s ter wereld hebben?


MERCI NEDERLAND
Een theatershow van 2 Belgen over de bijzondere bijdrage van Nederland aan de Belgische popgeschiedenis.

 
 
 
Belpop_foto2_square.jpg
Na alles wat je in Belpop Bonan­za te weten komt, sluit je ons land, met al zijn kleine imperfecties en foute vestimentaire keuzes op Eurosong, onvermijdelijk in de armen. De show is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartus­senin.
— Het Nieuwsblad ★★★★
Background_lightblue.png
 

Releases

 
 
 
Background_yellow.png
 

Persberichten

23.09.2019: Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing Presenteren 'Belpop Bonanza, De City Specials'
Lees persbericht


24.10.2017
: Belpop-apostels Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing breiden hun imperium gevoelig uit.
Lees persbericht


29.11.2016: Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing trakteren geboortestad Leuven op 3-daagse Belpop Bonanza Xmas Special.
Lees persbericht

 
 
Belpop_foto3_square.jpg
Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium. De muziekliefhebbers worden in Belpop Bonanza op hun wenken bediend.
— De Standaard ★★★★
Background_lightblue.png
 

Newsletter

 
Background_yellow.png