website_henk_rijckaert2.png

Henk Rijckaert

 

COMEDYVOORSTELLING

MAKER

Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt.

Het moet niet eens een wasmachine of een auto zijn. Gewoon een gat in een sok of de zool van uw schoen. Wordt dat nog gedaan? Kunnen we dat nog? Of zijn we allemaal collectief onhandig geworden? Bellen we eventueel nog naar ons moeder, die het wel kan maken? Of die ene nonkel, die kan solderen? Of geven we het gewoon al van tevoren op.

Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan.

Vroeger werden dingen gefixt. Gemaakt. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open en draaiden we aan een paar vijzen. Als nu het lampje op het dashboard van de auto zegt dat er iets kapot is, bellen we in paniek naar de garage. Als de TV storing gaf, dan werd dat hersteld met een flinke tik. Iedereen van het gezin wist waar je moest kloppen. Nu bellen we de helpdesk.

Binnenkort komt Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt opnieuw het podium op en vertelt u wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen. Zet uw veiligheidsbril op en leer opnieuw waar u moet kloppen als er een storing is.


IN DE PERS

Henk Rijckaert heeft zijn geheel eigen niche nog verder uitgekapt en fraaier ingericht. Zonder aan energie en enthousiasme in te boeten. Kom uit uw kot en ga naar deze man kijken. Hij is de grappigste doe-het-zelver van het land.
— De Standaard (over MAKER) ★★★★★
Rijckaert neemt opnieuw zijn rol in als handige Harry en giet zijn spitsvondige koterij in een hilarische show.
— Het Nieuwsblad (over MAKER) ★★★★
In het vernuftig opgebouwde Maker zit alles wat we aan Henk Rijckaert waarderen: een nuchtere blik vanuit het werkkot op het gewonemensenleven, een spervuur aan grappen, inventieve maaksels en af en toe een vakkundig getrokken smoel. Op die formule valt even weinig af te dingen als op de prijs van een koffiemachine met een vervallen garantie.
— Focus Knack (over Maker) ★★★

spreekbeurt / KEYNOTE SPEECH

ELKE REVOLUTIE START IN EEN KOT

Wanneer hij niet als comedian op een podium staat, is Henk Rijckaert aan de slag in zijn werkkot. Als geboren doe-het-zelver richtte hij in 2016 de Koterij op. Een digitaal kanaal waar hij elke dinsdag een geestig videoverslag geeft van zijn make-it-yourself avonturen. De opzet is simpel: Henk maakt alles zelf. Hij bouwt, filmt, monteert alles en zelfs de muziek onder de filmpjes is van zijn hand.

Intussen heeft Henk ook de Facebook-community Make in Belgium opgestart. Daar kunnen alle Nederlandstalige makers terecht met vragen, tips en ideeën. Ook hier is het uitgangspunt eenvoudig: voel u vrij om te vragen en te antwoorden, we kunnen alleen maar leren van elkaar.

In ‘Elke revolutie start in een kot’ vertelt Henk Rijckaert op geestige en enthousiaste wijze over zijn make-it-yourself ervaringen.

website_foto_henk_keynote.JPG

Makersfestival

MAKER FAIRE GENT

Op 3, 4 en 5 mei 2019 maakt Henk Rijckaert een droom waar die al jaren in zijn hoofd spookt. Dan organiseert hij Maker Faire Gent! De allereerste van zijn soort in België. Een Maker Faire kan je het best omschrijven als een geschifte doe-het-zelf kermis waar alles kan én mag. Robotarmen, een vuurspuwende draak, een touwtjes-springende pinguïn,… Je kan het niet gek genoeg bedenken of je komt het er tegen. Kom langs en snuif de sfeer op, pik een workshop mee en geniet van de coolste projecten en ideeën van het moment.


internet tv

KOTERIJ

Henk Rijckaert is een maker. Hij maakt dingen. Vaak comedy, soms televisie en voor de rest: heel veel in zijn kot. Je kan zijn make-it-yourself avonturen volgen via Koterij.be, waar hij elke dinsdag trakteert op een nieuwe aflevering. Bovendien vond Henk gelijkgestemden en verenigde ze in Make in Belgium, ondertussen de grootste Nederlandstalige DIY-community.


VIDEO


PERSBERICHTEN

29.04.2019:
Maker Faire Gent. Het grootste DIY festival ter wereld, nu ook in Gent
Lees persbericht

05.03.2019:
Maker Faire Gent lost eerste namen. Henk Rijckaert, Lieven Scheire en Anthony Liekens bevestigen hun komst naar het maker festival.
Lees persbericht

12.12.2018:
Henk Rijckaert viert make-it-yourself passie in nieuwe comedyshow Maker én organiseert eerste Maker Faire Gent.
Lees persbericht

15.01.2018: Henk Rijckaert bestrijdt Blue Monday en zet comedyvoorstelling 'Technostress' gratis en integraal op YouTube
Lees persbericht

21.11.2017: Henk Rijckaert lanceert 'Koterij Secret Santa'
Lees persbericht

18.09.2017: Henk Rijckaert speelt extra shows met 'Technostress', zet Koterij-kanaal verder en start DIY-community 'Make in Belgium' op.
Lees persbericht

12.01.2017: Henk Rijckaert op tweedaagse première met 'Technostress'
Lees persbericht


NEWSLETTER


VOLG HENK RIJCKAERT