Working Class Heroes
website_sofie_engelen2.jpg
Background_transp.png

Sofie Engelen

 

Presentaties & DJ-sets

Sofie Engelen is presentatrice en redactrice. Ze spreekt vloeiend Engels, Frans en Italiaans. Met een diploma vertaler-tolk op zak had ze evengoed voor de Europese Unie kunnen gaan werken, maar dat deed ze niet.

In 2004 ging ze aankloppen bij Studio Brussel en hielp er studenten uit de nood als Jenny from de Blok. Twee jaar later maakte ze de overstap naar televisie. Bij TMF mocht ze als VJ haar grote helden interviewen, zoals Foo Fighters, MGMT, The Killers en Kings of Leon. Ook bij Acht en Belgacom TV kon geen enkele nationale of internationale artiest aan haar microfoon ontsnappen.

Sofie presenteerde al tal van festivals en evenementen zoals Pukkelpop, Humo’s Popquiz, Kunstbende en StressFactor.

 

Sinds 2014 zit Sofie terug op de plek waar het 10 jaar geleden allemaal begon: Studio Brussel. Ze wordt als vliegende reporter ingezet op grote festivals zoals Pinkpop, TW Classic en Rock Werchter.

In 2015 beleeft Sofie de ware ‘Summer of Angels’: ze mag Kiss interviewen, speelt gitaar voor 50.000 man en geeft samen met Max Cavalera (Sepultura, Soulfly) de aftrap van de voetbal. 

In het weekend draait Sofie Engelen plaatjes en zet ze menig partytent op stelten met een geweldige muzikale mix van Prince, over Michael Jackson tot Netsky. Om er maar een paar te noemen.

 
 
 
Background_yellow.png
Background_yellow.png