Working Class Heroes
website_stijn_van_de_voorde2.jpg
Background_transp.png

Stijn Van de Voorde

 

Theatershow

 

For those about to rock, I salute you

In 2020 werkt Stijn Van de Voorde precies 20 jaar voor Studio Brussel. Op twee decennia tijd leert een mens iets bij over ‘muziek’, in de breedste betekenis van het woord.

Geven wereldsterren écht om hun fans? 
Wat gebeurt er écht in de backstage van een festival? 
Waarom gaan sommige bands lang mee (en anderen niet)? 
Is het een goed idee om jouw helden te ontmoeten? 
Wat is feit en wat is fictie?

En vooral…
Waarom is de muziekwereld de interessantste wereld om in rond te dwalen?

FOR THOSE ABOUT TO ROCK: I SALUTE YOU
Een voorstelling met straffe muziek, exclusieve beelden en mooie (en minder mooie) verhalen over grote (en minder grote) muzikale helden.

 
 
 
 
square_stijn-van-de-voorde.jpg
In de VS had Stijn al lang een dik contract met carte blanche gekregen bij een streamingdienst. Iedereen wil die man in huis. Stijn doet wat alleen Stijn kan. Stijn zijn. In zijn quasi geniale YouTube-reeks ‘Stijn zoekt het uit’ beantwoordt hij vragen die niemand zich stelt, maar iedereen het antwoord op wil weten. En er zijn de briljante docu’s ‘California Love’, ‘Great! Britain’ en ‘Rock ‘n’ Roll High School’.
— De Morgen
Background_lightblue.png
 

Presentaties & DJ-sets

Stijn presenteert sinds 2013 de mainstage van Rock Werchter. Als DJ begon Stijn Van de Voorde lang geleden op parties zoals De Afrekening en Was het nu 80, 90 of 2000. Hij speelde ook al op andere exotische plaatsen zoals Lokerse Feesten, Suikerrock en Marktrock.

 

Er wordt van Stijn gezegd dat hij ook aan de slag had kunnen gaan als professioneel danser, maar na een slepende knieblessure wil hij liever geen risico’s meer nemen …

 
 
 
 
Background_yellow.png
 

Over Stijn

Stijn Van de Voorde werkt sinds 2000 voor Studio Brussel. Hij maakte en presenteerde programma's als Que Pasa, De Sample Minds, Belfort, Blok Party, De Eburonen, Kvraagetaan, Planet Of Sound, Been There, Done That en Sex, Drugs & Rock ’n Roll, … Sinds 2013 presenteert Stijn het (hoofd)podium van Rock Werchter.

In de zomer van 2017 bracht hij de mini-docureeks California Love uit op VRT NU. Een muzikale roadtrip door Californië, op zoek naar de meest interessante plaatsen uit de muziekgeschiedenis. Van Compton tot San Quentin en van de Coloradowoestijn tot Malibu Beach.

 

In het najaar kwam het vervolg, Great! Britain, een vierdelige reeks over wat het nu juist is dat Britain zo great maakt. Stijn was zo de eerste om een reeks exclusief online uit te brengen op VRT NU.

In april 2019 volgde een derde serie: Rock ’n Roll High School. Over iconische figuren en historische gebeurtenissen in de rockgeschiedenis. Met Thibault Christiaensen van Equal Idiots als compagnon de route.

Daarnaast is Stijn in voorjaar 2019 aan het werk als sidekick in De Ideale Wereld op Canvas.

 
 
 
Background_lightblue.png
Background_yellow.png