website_xander_de_rycke_BB.jpg

Xander De Rycke

 

NIEUWE STAND-UP SHOW

BEKEND & BESCHEIDEN

Hey, hoe lang is dat geleden, jong? Bijna drie jaar? Langer? Ik weet het, het is volledig mijn schuld. Vroeger hadden we die podcast om wekelijks bij te praten. En dan is er die andere show gekomen waarin ik schreeuw vanachter een bak. Er is zoveel gebeurd sinds de laatste keer dat we elkaar zagen. Heb je mijn nieuwe vriendin al ontmoet? En weet je van mijn verhuis en nieuwe auto? Ja! Ik heb eindelijk mijn rijbewijs behaald! Oh en ik moest onlangs denken aan een topverhaal van vroeger! Ik zat bij mijn zus en ... Shit, heb ik u eigenlijk ooit verteld dat ik een zus heb? Ja, de afgelopen jaren waren best turbulent. Die simpele jongen met zijn duizenden projectjes voor tientallen fans? Laten we zeggen dat het aantal fans nu gelijk staat aan het aantal projectjes. Maar goed, het is toch nooit te laat om nog eens af te spreken en bij te praten. Uit het oog is niet uit het hart! Natuurlijk mag je uw vrienden uitnodigen! Ik heb alvast enkele toffe zaaltjes gereserveerd waar we op ons gemak zullen zitten. Iets intiem en bescheiden. Je kent mij.

Xander


 

comedy special

HOUDT HET VOOR BEKEKEN 2018·2019

Sinds 2016 trekt Xander De Rycke jaarlijks op tournee met ‘Houdt het voor bekeken’ (#HHVB), een comedy special over het voorbije televisie- en filmjaar in Vlaanderen. HHVB 2018·2019 gaat een andere richting uit dan de vorige edities van HHVB. Meer en meer worden we in film en televisie getrakteerd op het ‘Weet je nog?’-gevoel. Franchises worden gereboot, oude coryfeeën worden van stal gehaald en die 30ste verjaardag van VTM moeten we ook in de gaten houden. Was het vroeger allemaal beter? Is er nog ruimte voor originaliteit? Of wordt de Vlaming toch het liefst gedekt in een fleece van nostalgie?


website_xander_de_rycke_vanavondlive2.jpg

live talkshow

VANAVOND LIVE MET XANDER DE RYCKE

Als grillige puber keek Xander met grote ogen naar Conan O'Brien, die bij ons na middernacht te zien was op NBC. Vijftien jaar later is het eindelijk zijn beurt. Na zeven jaar gesprekken voeren in zijn podcast 'Mosselen om Half Twee' en het van de daken schreeuwen hoe het wel moet in zijn conference 'Houdt het voor bekeken', start Xander met een verrassende reeks shows in de Minard in Gent.

Met 'Vanavond Live met Xander De Rycke' start hij de allereerste live talkshow on the road. Als host trakteert Xander het publiek iedere avond op een voorstelling boordevol stand-up, muziek en natuurlijk het betere gesprek. Elke show is uniek én eenmalig, met telkens andere, spraakmakende gasten.


website_xander_de_rycke_qlc2.jpg

COMEDYVOORSTELLING

QUARTER-LIFE CRISIS

Tien jaar, drie zaalshows en een best-of show later. Een decennium is voorbij gevlogen en zijn dertigste levensjaar kruipt langzaam dichterbij. Maar heeft Xander De Rycke wat geleerd die afgelopen jaren? Is hij effectief volwassen geworden of denkt hij dat maar?

De beste observatie-comedian van Vlaanderen is terug en klaar voor de volgende stap. Met een hoofd vol kronkels, een hoop kleurrijke referenties en met blik op de toekomst staat Xander De Rycke er opnieuw met "Quarter-Life Crisis". Een voorstelling met herkenbaarheden over het leven. Of toch een kwart er van.


IN DE PERS

Quarter-life Crisis is een uitstekende voorstelling. Xander De Rycke mag zich stilaan kronen tot de koning van de observatiehumor.
— De Standaard ★★★★
Nog diepgaander, scherper en creatiever.
— Knack Focus (over HHVB) ★★★★
Oprechte irritaties, scherpe inzichten en genadeloze grappen.
— De Morgen (over HHVB) ★★★★

VIDEO


RELEASES

 

PERSBERICHTEN

13.05.2019: Xander De Rycke kondigt vierde jaargang aan van 'Houdt het voor bekeken'
Lees persbericht

29.04.2019: Aflevering 4 Vanavond Live met Xander De Rycke nu online
Lees persbericht

22.04.2019: Aflevering 3 Vanavond Live met Xander De Rycke nu online
Lees persbericht

15.04.2019: Aflevering 2 Vanavond Live met Xander De Rycke nu online
Lees persbericht

11.04.2019: Trailer aflevering 2 Vanavond Live met Xander De Rycke nu online
Lees persbericht

08.04.2019: Aflevering 1 Vanavond Live met Xander De Rycke nu integraal online
Lees persbericht

25.03.2019: Xander De Rycke kondigt met 'Bekend & Bescheiden' nieuwe stand-up tour aan
Lees persbericht

28.11.2018: Xander De Rycke verzamelt het beste uit Quarter-life Crisis op vinyl LP
Lees persbericht

01.10.2018: Xander De Rycke klaar voor derde episode van 'Houdt het voor bekeken'
Lees persbericht

23.04.2018: Xander De Rycke maakt zich klaar voor derde editie van "Xander houdt het voor bekeken"
Lees persbericht


NEWSLETTER


VOLG XANDER DE RYCKE