Working Class Heroes
website_andre_brasseur.jpg
Background_transp.png

André Brasseur

 

Concert

 

André Brasseur & Band

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing maakten de voorbije jaren enkele theatershows over hun liefde voor de Belgische popmuziek onder de noemer Belpop Bonanza. Tijdens het maken van deze voorstellingen ontwikkelden Delvaux en Ewing een zwak voor de vergeten helden van de Belpop. Die artiesten willen ze een ultiem en uniek eerbetoon geven. Geen beeldje voor op de kast of een diploma voor aan de muur. Neen, de oude gloriën krijgen een concertreeks.

André Brasseur is een topper. De Hammondvirtuoos heeft een wereldhit gemaakt. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios.

Toch is hij een cultheld gebleven, deels door zijn eigen toedoen. Brasseur investeert het geld van zijn million seller ‘Early Bird Satellite’ (1965) in twee danstenten. Die draaien zo goed en eisen zoveel tijd op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten.

 

Zijn straffe, instrumentale nummers trekken in zijn plaats heel Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes (radio + televisie) en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren 80 ziet hij zijn vergissing in en keert hij voltijds terug naar de muziek.

De man is 79 vandaag. Hij geniet, zonder dat hij dat beseft, een internationale cultstatus. De platen van weleer worden gezocht door mods, soulfans en superstar dj’s.

Op zaterdag 19 maart 2016 speelt André Brasseur in Leuven voor het eerst in 40 jaar weer met een jonge begeleidingsgroep. Brasseur brengt topamusement dat na 50 jaar nauwelijks aan kracht heeft ingeboet.

 
 
 
Brasseur_foto2_square.jpg
Zelden zo’n grote verscheidenheid aan mensen zo blij gezien als in dit concert, maar het mooist was de kamerbrede glimlach van Brasseur zelf.
— De Standaard ★★★★★
Background_lightblue.png
 

Releases

 
 
 
Background_yellow.png
 

Persberichten

31.08.2017: Hammondkoning André Brasseur tourt met brede glimlach verder.
Lees persbericht

 
 
Brasseur_foto1_square.jpg
André Brasseur genoot zichtbaar van iedere seconde. “Je suis sûr qu’on se reverra”, riep hij tot afscheid. “En tous cas, je vous aime”. That’s the spirit, André. De liefde en het respect waren trouwens wederzijds.
— FOCUS KNACK ★★★★
Background_lightblue.png
 

Newsletter

 
Background_yellow.png